Даниел Димов в Левски

Какъв е проблемът с преминаването на Даниел Димов в Левски?

От една страна няма нищо толкова лошо един футболист да отиде в по-голям клуб с по-високи цели и възможности. Дори той да се казва Левски. Замисляли ли сте се при какви условия ще смените работата си и ще отидете в нова фирма? Дори тя да е конкурент на сегашната Ви и в процеса на конкуренция откровенно да сте я ненавиждали?

За колко повече пари? Срещу обещание за по-големи и предизвикателни проекти? А социалните придобивки? Контактите? Статуса?

Факт е, че много българи сменяме работата си срещу 100-200 лв. по висока месечна заплата…и не виждаме никактв проблем в това. Но като става дума за футбол и футболисти – особено от любимия ни отбор – това няма никакво значение.

Да, ще кажете че футболист на Черно море в момента получава достатъчно добри пари, за да живее чудесно във Варна и не бива парите да са всичко при избора му. Той трябва да мисли и за феновете!

Даниел Димов срещу ПСВ

Даниел Димов срещу ПСВ

За кого? Феновете на Тича … това е друга тема. Погледнете колко души са писали на стената на Димов във Facebook да го разубеждават да остане в любимия Черно море – десетина? Колко се вълнуваме по сайтове и форуми – още двайсетина? Хората, на които наистина им пука за това, къде ще играе Даниел Димов явно не са чак толкова много. Т.е. да остане на Тича само заради феновете е абсурдно.

Ръководството? Тук вече назоваваме проблема с истинското му име. Нещото, което ни обижда е поведението на ръководството на Черно море. Поставят мъгляви цели, твърдят че ще направят това и онова…и изведнъж се разделят с най-перспективния ни футболист.

Не може да вземаш Жардел, а да нямаш пари да задържиш Димов. Това не го коментираме дори.

Според мен Дани си тръгва не толкова поласкан от вниманието на Левски или изкушен от парите им, а главно заради ПЕРСПЕКТИВАТА. В Левски ще срещне  клуб, организация, отбор, фенове, които искат да побеждават и да вървят напред.

Няма да играе всяка година контроли с Добружда, Светкавица и Поморие. Няма преди старта на подготовката да не знае дали ще ходи на лагер в Турция/Кипър или ще се пусне за Албена къп с Каварна и Доростол.

Ще бъде клуб в който се случва нещо. Аз не обичам Левски, но това не ми пречи да призная, че в Черно море нещата не се случват. Спрели сме, а отборчета с по-малки традиции, възможности и потенциал ни изпреварват – само защото работят!

Даниел Димов срещу Левски

Даниел Димов срещу Левски

И да не пропуснем комуникационния проблем. Излиза информация за трансфера в Гонг – някой от Черно море отрича (анонимно) и пожелава Весела Коледа в други медии. Ние сме готови да псуваме Гонг като провокатори. След няколко часа Димов говори за „голямото предизвикателство Левски“ по Нова ТВ. Какво пречеше на Черно море да се изправи някой шеф и като мъж да каже – Димов отива в Левски, не можем/не искаме/ не трябва да го спираме! Ще му намерим достоен заместник. Ала-бала – приказки за светлото бъдеще.

За сметка на това пък на 27 декември се появи картичка „Весели празници“ в клубния сайт…нелепо. Всички коментари по темата Димов се трият и не се публикуват – жалка история.

И финал – много фенове започват изречението „Ако бях на мястото на Димов, аз щях да…..“

Първо, не сме на неговото място, не знаем какво му е коствало да стигне до тук и не знаем точно какво ще получи, ако продължи към Левски. Последното и той не го знае.

И все пак – ако бях на мястото на Димов, щях да предпочета наистина да скоча в дълбокото – бих отишъл в който и да е чужд клуб, но да се докосна до истинския професионален футбол. Хем щях да се развивам, хем щях да печеля добри пари, хем щях да остана някакъв положителен герой на Тича (все пак има значение).

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

декември 28th, 2010 by

.