Футболисти край лагерния огън в Анталия

Лагер винаги звучи ученическо, нали? Жалко, че са само момчета и няма с кого да си разменят любовни бележки и погледи. То има де, ама да не се отплесваме. Остава да си разказват страшни истории и да измислят начини да „заобиколят“ вечерния час. Но последното също не е като да не се е случвало 🙂

Днес на лагер в Турция заминаха футболните отбори на Черно море, Черноморец, Монтана, Славия, ЦСКА и Лудогорец Разград (!!!). Съвсем скоро ще се присъединят Литекс, Локо Сф и Миньор. Академим София вече са там :). До тук сметката показва 9 отбора от А група ще се подготвят на едно място – в Анталия.

Левски ще са в Кипър, Локо Пловдив са в Испания.

Оставащите Калиакра, Пирин, Берое, Сливен и Видима май ще си останат в България.

Да оставим лагерното настроени на страна.  Какво прави впечатление?

1. Основната група отбори, които се борят за медалите и класиране в Евротурнирите не се крият един от друг. Щом са на едно място…или пък няма какво да скрият 🙂

2. Евала на Турция! Спортните репортери предават, че в морските курорти на комшиите се готвят над 1000 отбора от цял свят. Ето това е индустрия. А е сравнително евтино – лагер за 2 седмици излиза около 50 000  евро.

3. Явно Анталия победи Кипър за топ футболна дестинация през зимата. Там са многото възможности за контролни мачове и оглед на футболисти (покупко-продажбата винаги е възможна).

4. Май Монтана, Академик София и Миньор са се стабилизирали финансово…

5. Хубаво е, че Черно море се сетиха за този вариант, вместо пак да тичат в преспите. Последните 2 зимни подготовки в Турция с интересни контроли бяха последвани от много силни игри през пролетта. Дано се запази тази зависимост.

6. Левски и Локо Пд. искат да са различни…дали ще си проличи в официалните мачове?

7. Лудогорец са пичове и май няма да имат конкуренция за влизане в А група 🙂

8. Калиакра и Берое са стабилни и … нямат някакви цели за пролетта

9. Сливен, Пирин и Видима ще изпаднат

10. Защо няма кой да наложи българските планински курорти като място за лятна подготовка на европейските отбори 🙁 Турция с малко природа прави чудеса, а ние с много природни ресурси – дървена мафия.

Не е само въпрос на спортен маркетинг. По-скоро трябва да бъде държавна политика, която да бъде контролирана и насърчавана на местно ниво и управляване от бизнес единици с достатъчно опит, знания и желание.

И тъй като днес ми е спортен ден, да подсетя че в събота от 17.30 има баскет Черно море – Левски в Конгресна.

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

февруари 2nd, 2011 by

.