Истерията Нестле

Сутринта започна с истеричен статус – viral във Facebook:

СПЕШНО!!! За всички родители, Nestle иска от всички да се върнат всички банан бебешка храна, който изтича 2012, защото те могат да съдържат СТЪКЛО. Моля, копирайте това на стената си за безопасността на всички бебета. Бар код 7613033089 73, дори ако не сте родител, моля помогнете. Бихте могли да помогнете за спасяването на децата!!!

Неведнъж е ставало дума, че за вирусните кампании най-важно е кой ти подава щафетата, а не какво ти подава. Та в случая го получих от Дони и не се замислих дали може да е поредната глупост. От една страна вече има толкова глупави „социални инициативи“ онлайн, че сетивата ни се притъпяват да обмисляме всяка. Аз по принцип игнорирам всички, но този път … идва от Дони, става дума за деца, някъде бях чувал за подобен проблем на Нестле в чужбина и прецених, че е по-добре да предупредя. Отделно бе отбелязана партида на „лошите“ продукти – т.е. всеки може да си провери.

За радост има достатъчно мнителни хора, които се усъмниха и започнаха да задават въпроси. Още по-радващото е, че от компанията се свързват с „притежателите“ на тези статуси и им обясняват за какво става дума. Очаква се всеки момент и официално становище на Нестле по въпроса.

Отново се оказва, че майките са пътя с най-малко съпротивление за подобни зложелателни инициативи. Дали зад цялото нещо стои параноя или конкуренция…надявам се да се изясни.

Аз лично се извиних за подвеждащата информация – надявам се наистина всичко да е ОК.

И все пак общественото недоверие към компаниите в хранителната индустрия е факт и това много трудно се променя.

Аз съм Денислав Георгиев

През годините съм се занимавал с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт. младежки политики и бранд журналистика. Обичам да чета. Днес съм изпълнителен директор на Ботев Враца с акцент развитието на младите таланти в школата на клуба. В свободното си време консултирам млади футболисти в първите им стъпки като професионалисти. Баща съм на две деца 🙂

август 11th, 2011 by

.