5 причини да не сме приятели

Някой да те премахне от списъка си с приятели е тежко деяние. Сериозна обида, която не бива да остава без последствия. Но пък на всеки от нас му се е случвало да прочиства собственият си списък с приятели. И уверено твърдим, че е за добро.

unfriend

Аз го правя през няколко месеца. Първо исках да имам много приятели, после исках да имам само истински, а сега не ми пука 🙂 Стига да не си пречим 🙂 Хората обаче развиват Facebook етикет и все по-често ми стават последователи. Един любезен начин да те поканят за приятел.

Както казах, ще правя есенно почистване на списъка си и по този повод разсъждавах по темата – какво трябва да ми е направил някой, че да се „разделим“?

1. Хора, с които никога не съм си общувал активно…дори не съм ги виждал на живо. Не знам по какви причини сме се сприятелили, но очевидно е било за бройката 🙂

2. Хора, които ме дразнят. Най-често се изкушавам да блокирам някой, когото не харесвам…но защо да се самозаблуждаваме. Дай направо да се unfriend-нем.

3. Хора, които опитват да ме цензурират. От време на време се случва да пиша по хорските стени – гледам да е рядко. И когато видя, че коментарът ми е изтрит полудявам. Няма смисъл да общуваме в тази платформа, ако ще се трием?

4. Публични личности с тъпи постъпки. Преди години, когато профилите на известни хора във Facebook бяха автентични, беше модерно и интересно да се сприятеляваме. Мрежата обаче дотолкова скъсява разстоянията и премахва йерархията, че вече с удоволствие трия всеки известен човек, с когото хем не общувам, хем се държи неадекватно за позицията си. Един вид наказание 🙂

5. Спамъри, фирмени профили и дори шпиони. Оказва се, че има всякакви индивиди, които не ни мислят доброто във Facebook – бързо да се освободим и от тях.

Приятно почистване и на Вас 🙂

 

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

септември 25th, 2013 by

.