Костадин Костадинов: Няма как да бъда в една партия със Слави Бинев

Рядко гледам телевизия СКАТ, но вчера реших да видя за какво ще говори Костадин Костадинов в предаването си. Обикновено става дума за демографски процеси и народопсихология – май единственото тематично тв предаване в ефира. Не го намерих в програмата и му звъннах да питам какво става. Каза, че предаването е спряно. Оказа се, че нещата са по-сериозни отколкото изглежда и реших да направим кратко интервю по темата – политика, медии и цензура. И пак политика.

koceto2

Какво става в отношенията ти със СКАТ и НФСБ?

В последно време зачестиха ситуациите, когато мненията ни с ръководството се разминават. Първо присъединяването на Слави Бинев, послед разговорите за побратимяване с ВМРО, постоянните циркове с Атака, нежеланието на Валери Симеонов да има вътрешнопартиен живот и нормални обсъждания вътре в партията по тези теми. Абсолютно безкритичното отношение към ГЕРБ и т.н. След изборите нещата се промениха, поставиха се нови рамки и трябваше да правя много компромиси. А в това отношение аз съм изключително предвидим – компромиси с възгледите си не правя. Никога.

Има ли някаква бизнес логика в това решение – какъв беше рейтингът на предаването?

Не са ми давали данни от измервания, но ръководството на телевизията неведнъж е казвало, че предаването е едно от най-гледаните – макар да не е в най-добрите часове. Абсолютно ясно е, че спирането му няма никакъв друг мотив, освен политическа цензура. Аз го правех още преди да стана част от НФСБ, но явно вече не съм удобен. Смятам да доразвия идеята си за сериозно предаване на тема демография и да го реализирам в друга медия.

Как виждаш бъдещето си в политиката?

До сега винаги съм бил част от организация, които търсят път за развитие на българския национализъм. Оказва се, че дирижирано или не тези „националистически“ партии се оглавяват от хора, които трудно отговарят на изискванията на патриотично настроените българи към тях. Вече съм убеден, че патриотизмът у нас не може да се развива в рамките на партии. Той трябва да се възпитава и преоткрива у хората. Аз лично не смятам да се отказвам, още по-малко да се предавам. Ще правя всичко по силите си да достигна до максимално много хора, за да ги убедя, че не си ли помогнат сами – няма да им помогне никой. Най-малкото сегашните политически лидери. Трябва да се научим да изискваме от себе си и да се борим за това, което искаме. След това да търсим най-подходящото си политическо представителство.

Все пак каква е вероятността да те видим в друга партия – явно няма да е националистическа?

На този етап няма такава вероятност. Не виждам партия, която повече толерира, отколкото ограничава членовете си да работят активно и в полза на България. Която иска да направи нещо добро за българите. Имал съм много възможности да се включа във финансово атрактивни проекти, но нямам намерение да правя компромиси нито със себе си, нито с идеите, които защитавам. Няма как да бъда в една партия с хора като Слави Бинев.

 

 

 

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

септември 22nd, 2013 by

.