#ДЕОС – що е то?

Малко неочаквано група добри хора ме поканиха на среща. Да си говорим за политика. В последно време избягвам тази тема по ред причини. Даже написах Защо не съм политик преди няколко месеца. Все пак уважих поканата, защото всяко усилие е редно да бъде оценено и на всяка идея е добре да й бъде даден шанс. Поне да бъде изслушана.

deos1

Организаторите на ДЕОС

И така, озовах се на една маса с част от учредителите на ДЕОС – НПО, което открито заявява, че скоро ще стане партия. И група блогъри. Хората от ДЕОС (Движение за Европейско Обединение и Солидарност) разказаха как и защо са решили да влязат в политиката, как са се запознали помежду си на протестите миналото лято, как са открили общи ценности и т.н. Казаха и какви са им приоритетите – България, образование, семейство, грижа, устойчиво развитие и т.н.. Биха стартирали промяната с тема Правосъдие, без да търсят реваншизъм. Готови са да бъдат оцапани. Имат какво да губят (всеки е реализира в професионален план и ще остави малко на заден план основното си занимание в името на ДЕОС.)

Разбира се възникнаха много въпроси, по някои от които не бяха подготвени да отговорят. За разлика от „печените“ политици, ДЕОС  не се притесниха да признаят, че нямат отговори по всички теми. За блогърска приятелски настроена аудитория това беше добър ход. Ако се случи в дебат по национална медия…не съм убеден как ще се изтълкува.

Какво научих от срещата с ДЕОС днес?

– Група нормални хора искат да се забъркат в българската политика.

– Българската политика ще трябва да се забърка с група нормални хора.

– Довчерашните неполитици целят да спечелят доверието на днешните негласуващи

– Публикациите ми на тема протести от лятото са били доста точни – тук, тук и тук.

– И най-важният урок за мене си – огромно е удоволствието от въздържанието 🙂

deos

Тук не съм се хванал за главата

Не знам дали ДЕОС ще ме спечели, колко активно ще потърсим общи позиции и доколко ще намерим общи решения. Едно е сигурно – в тази партия ще преобладават хора, с които може да се общува.

Още по темата ДЕОС от създателите – Жюстин, Михаил и Мирянка.

 

 

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

март 1st, 2014 by

.