Линчпин ли си?

Всеки е линчпин смята Сет Годин. В някаква сфера, в даден момент, в зависимост от много фактори. Въпросът е да си линчпин докато създаваш стойност. И това те прави незаменим – противно на народната мъдрост, че няма незаменими хора.

linchpin

Не се сещам за слаба книга на Сет Години. И тази е много добра. Има една основна теория в нея. Бизнесът днес е по-различен от преди 10 години и изискванията към хората в компаниите се променят. Ще опитам да го синтезирам в няколко изречения, като все пак препоръчвам да изчетете цялата книга.

Бизнесът има нужда от хора, които могат и не се страхуват да вземат аргументирани решения. Които дават всичко от себе си, за да разбират все по-дълбоко своята професионална материята и в същото време да създават все по-устойчиви междуличностни отношения. Лидери, които в ежедневието си създават изкуство и не го търгуват, а го даряват на околните. Защо го даряват ли? Защото е твърде скъпо, за да го продадат на реалната му цена. И е по-добре да го подаряват, отколкото да залежава. Така развиват своята общност. А общност не се създава с взимане, а с даване.

Заключение – бъдете смели, бъдете творци, доставяйте изкуството си в договорения срок и няма умна компания на тази планета, която да не Ви оцени и възнагради. Ако все пак нещата не Ви се получават – или сте сбъркали средата…или изкуството Ви не е достатъчно добро. В такъв случай опитайте да го подобрите или се посветете на друго занимание 🙂

Изкуството не струва нищо, ако не влияе на тези, до които достига.

 

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

август 10th, 2014 by

.