#УчилищеЗаРабота

За тези неща трябва да се говори. Всеки път, когато имаш щастието да си в компанията на такива хора е изключително ценно. И си длъжен да споделяш!

kalin-kamenov-podarete-kniga

Снощи Калин Каменов ме покани на среща с деца, които са част от програмата #УчилищеЗаРабота на „Подарете книга“. В последствие се оказа, че аз съм супер изостанал по темата и Дони им е голям фен от доста време. Та, става дума за деца живеещи в институциите, които имат голямо желание да успеят. Деца с огромен късмет, че са попаднали на Блага и нейния екип от „Подарете книга“. От няколко дни карат най-различни професионални курсове с идеята да намерят професията, която ще им даде шанс да постигнат нещо голямо в живота си. Снощи в „Червената къща“ тези деца имаха страхотната възможност да общуват с трима батковци, чиито житейски истории и съвети само могат да им помогнат.

За Калин Каменов е ясно – зам. министър на младежта и спорта, който явно има навик да се кара на младежите и да бъде остър ментор – разбира се за добро. Водещите му послания бяха – „Не очаквайте някой да Ви е длъжен или да Ви съжалява“ и „Не си губете времето с глупости“.

Калин Терзийски подходи по-мило и с умерена доза самоирония се опита да им втълпи, че абсолютно всеки човек има потенциал да успее, стига да се занимава с това, което му доставя удоволствие. Останалото е постоянство. Имаше и доста цветущи аналогии и метафори, но ще ги спестя 🙂 Най-важното му послание“ „Търсете себеуважение“!

Маги Халваджиян никога не ми е харесвал като публичен образ. Свързвам го с тв продукции, чиято основна цел е да помагат за затъпяването на нацията. Но…явно това търси пазара. Та, определено промени мнението ми за него – което надали го вълнува особено. По-важното е друго – май успя да втълпи на децата, че „успехът струва“. Демек, зад всеки успешен човек, фирма или продукт стоят хиляди часове труд и нерви. Няма устойчив успех, който да не е построен върху къртовски труд. А шорткътите обикновено не водят там, където ни се иска.

Не знам доколко участниците в тази „мотивираща вечер“ повярваха на тримата мъже пред себе си. По-важното е колко от тях ще намерят сили да последват пътя им. Никой не им е обещавал да е лесно, но всички им гарантираха, че си струва да го направят!

 

 

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

септември 11th, 2014 by

.