Не чакай

Ако мога да изтрия една дума от българския език, то това е „чакам“. И не ми е проблем думата, колкото пасивно-оправдателния й контекст. Постоянно да чакаш нещо…някого.. е диагноза. Търпението е умение, което в много случаи върши чудесна работа, но пасивното чакане нещата да се подредят губи време, убива ентусиазъм и обезсмисля много от положените преди това усилия.

dobri-dobrovolec

Много отдавна бях чел едно интервю с професор Чирков. Питаха го, кой е решаващия фактор за успехът при една сърдечна операция. Отговорът бе – бързината. Колкото по-бързо започне и колкото по-бързо приключи, толкова шансът на пациента е по-голям.

Ако не искате да бъдете в ролята на пациента в своя живот, незабавно спрете да чакате и започвайте да действате. Действайте умно, обмислено и търпеливо. Но не спирайте да действайте. А който иска – нека си чака на опашката за щастие.

Аз съм Денислав Георгиев

През годините съм се занимавал с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт. младежки политики и бранд журналистика. Обичам да чета. Днес съм изпълнителен директор на Ботев Враца с акцент развитието на младите таланти в школата на клуба. В свободното си време консултирам млади футболисти в първите им стъпки като професионалисти. Баща съм на две деца 🙂

ноември 26th, 2014 by

.