Последствията

Давате ли си сметка? Колко пъти не правим и дори не полагаме усилия да опитаме да направим нещо, само защото мислим със страхопочитание за последствията. Кое е най-лошото, което може да се случи, кого можем да засегнем, къде ще сбъркаме? Оправдаваме страха и мързела си с надценена предпазливост, свръх съобразителност и презастраховане.

afa

Вчера Калин Каменов ме покани да отидем заедно на един детски спортен празник. Състезание по плуване за деца с увреждания – така наречената Адаптирана физическа активност. Няма да преразказвам всичките си впечатления и емоции от това невероятно събитие, организирано с безкрайна любов и ентусиазъм от уникални професионалисти. Ще кажа друго – огромна част от децата изпитваха най-голяма трудност да влязат в басейна. Да направят първата крачка. След като веднъж се потопят, сякаш ставаха други – леки, уверени и устремени към целта си. Изведнъж ставаха спортисти, преодоляваха дистанцията и бяха толкова доволни от себе си.

Представям си какво им е коствало да отидат за първи път на тренировка или да влязат за първи път в басейна. Тогава дори не са можели да плуват…но са започнали. Със сигурност и те са мислили за последствията. Но за радост това не ги е спряло. Успели са (вероятно с чужда подкрепа) да поставят целите и бъдещите резултати над възможните негативни последствия. След това остава по-лесното – да се потрудиш.

Често ли мислите за последиците от своите решения? Обмисляте детайлно действията си и често това Ви пречи да вървите напред? Спомняйте си по-често за малките плувци за които Ви разказах. Деца, които вероятно са преодолели много по-голямо притеснение, страх или неудобство от нас. Няма как да се абстрахираме изцяло от мисълта за последствията, но в крайна сметка те не са нищо повече от нови задачи за решаване и трудности за преодоляване. А защо не и възможности?

Аз съм Денислав Георгиев

През годините съм се занимавал с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт. младежки политики и бранд журналистика. Обичам да чета. Днес съм изпълнителен директор на Ботев Враца с акцент развитието на младите таланти в школата на клуба. В свободното си време консултирам млади футболисти в първите им стъпки като професионалисти. Баща съм на две деца 🙂

ноември 29th, 2014 by

.