Списанието на Капитал за бизнес и спорт

Когато го видях не можах да повярвам. Специализирано списание за спортен бизнес в България. Съвсем логично – издание на Капитал. Веднага си го купих, макар че първите ми емоции бяха смесени – хем се изкефих, хем ми стана малко тъпо, че не съм замесен в цялото това нещо.

naj-pe4elivshite-otbori-kapital

Това, че закрих блога си за спортен маркетинг и мениджмънт не означава, че не се вълнувам от темата 🙂

Както и да е.

Списанието е много интересно и ми хареса. Имам само три скромни препоръки към екипа, които разбира се сами ще преценят дали са им от полза.

1. Би било добре да бяха извели топ 10-20 имена на млади българки спортисти, които да „представят“ или поне „подскажат“ на потенциалните спонсори/рекламодатели. В изданието са посочени само 3 имена…при това вече доста доказани.

2. Щеше да е хубаво да има и нещичко за българските треньори и мениджъри. Те колко печелят, как се развиват и дали скоро ще има български специалисти в топ спортните лиги в Европа?

3. И не на последно място, видях реклама на Теленор на корицата – супер. Но щеше да е много по-интересно за тях, ако бяха представили няколко текущи спортни проекта, които подкрепят. Примерно Отбор на надеждата 🙂 Преди това имаха партньорство с Манчестър Юнайтед, доведоха Шмайхел и т.н. Наистина кампанията им „Ела в отбора“, за която говори спортният министър Красен Кралев беше супер добра – но можеше и с текущи неща да се похвалят

+ Въпросът как се прави спортен маркетинг на локално ниво, пред ограничена на брой но потенциално много лоялна общност е все така актуален и … Абе ще има втори брой предполагам!

Аз съм Денислав Георгиев

През годините съм се занимавал с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт. младежки политики и бранд журналистика. Обичам да чета. Днес съм изпълнителен директор на Ботев Враца с акцент развитието на младите таланти в школата на клуба. В свободното си време консултирам млади футболисти в първите им стъпки като професионалисти. Баща съм на две деца 🙂

май 15th, 2015 by

.