Най-висшата лига (година по-късно)

Преди година публикувах резултатите от едно малко изследване, което показа, че в топ 5 първенствата на Европа има 24 клуба, които през последния четвърт век са неизменна част от футболния елит на своята страна. Какво се случи с тях през тази една година?

VfB_Wallpaper

1. Изпадна Щутгарт … най-тъжният за мен факт. Швабите са ми сред любимите отбори в Бундеслигата и се надявам бързо да се завърнат, където им е мястото.

2. Изпадна (при това доста категорично) и Астън Вила. Двадесет и вторият по богатство клуб в света…

3. Шампионската титла на Лестър ги направи седмият различен тим спечелил трофея от началото на 90-те години насам. С това Англия излезе на второ място сред топ първенствата по брой различни шампиони – води Франция с 10.

4.Тотнъм бе на крачка да спечели първото си голямо отличие. Уви не успя.

22topclubs

5. Преди година установихме, че 20 от последните 24 победители в Шампионската лига са от тази елитна група. Остава да разберем дали титлата ще остане в клуба или Атлетико Мадрид ще бъде следващият „нарушител“ на това правило.

В групата неизпадали остават 22 отбора. Кой ще бъде следващият, който ще загуби битката за оцеляване през идната пролет?

 

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

май 15th, 2016 by

.