Хайде, да не лъжем децата

Един млад футболен клуб набира деца родени 2002, 2003, 2004 г. и т.н. с обещание, че догодина ще играят Елитна група U15 и U17. Обещава и разни безплатни неща. Безплатни тренировки, безплатни квартири, безплатна екипировка….едва ли не и по 90 гарантирани минути във всеки мач за новодошлите.

Мъдрият ни народ има умна поговорка – никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая. И в този ред на мисли младият отбор може да обещава каквото си иска.

Но не бива така грозно да лъжат децата и техните семейства. Не може да обещаеш, дори да споменеш участие в Елитна група, когато в момента нямаш отбор U17, който някак да се класира там. Не можеш дори да говориш за Елитна група U15 при положение, че не е ясно как изобщо ще се сформира тя. Но както и да се сформира, отбори от В група надали ще бъдат поканени.

Когато Лудогорец, Левски или ЦСКА вземат деца от школата на Ботев Враца не ми е много приятно. Когато децата предпочитат школи с по-добри условия от нас – ОК. Но когато се конкурираме за таланти срещу откровени лъжци се чувствам безпомощен. Трябва да има някакви правила. Поне етичен кодекс.

Аз съм Денислав Георгиев

През годините съм се занимавал с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт. младежки политики и бранд журналистика. Обичам да чета. Днес съм изпълнителен директор на Ботев Враца с акцент развитието на младите таланти в школата на клуба. В свободното си време консултирам млади футболисти в първите им стъпки като професионалисти. Баща съм на две деца 🙂

януари 3rd, 2018 by

.