Хайде, да не лъжем децата

Един млад футболен клуб набира деца родени 2002, 2003, 2004 г. и т.н. с обещание, че догодина ще играят Елитна група U15 и U17. Обещава и разни безплатни неща. Безплатни тренировки, безплатни квартири, безплатна екипировка….едва ли не и по 90 гарантирани минути във всеки мач за новодошлите.

Мъдрият ни народ има умна поговорка – никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая. И в този ред на мисли младият отбор може да обещава каквото си иска.

Но не бива така грозно да лъжат децата и техните семейства. Не може да обещаеш, дори да споменеш участие в Елитна група, когато в момента нямаш отбор U17, който някак да се класира там. Не можеш дори да говориш за Елитна група U15 при положение, че не е ясно как изобщо ще се сформира тя. Но както и да се сформира, отбори от В група надали ще бъдат поканени.

Когато Лудогорец, Левски или ЦСКА вземат деца от школата на Ботев Враца не ми е много приятно. Когато децата предпочитат школи с по-добри условия от нас – ОК. Но когато се конкурираме за таланти срещу откровени лъжци се чувствам безпомощен. Трябва да има някакви правила. Поне етичен кодекс.

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

януари 3rd, 2018 by

.