Не се страхувайте да се изцапате

Безкрайно съм щастлив, че все още си имам своята трибуна – висока, колкото мечтите и значима, колкото самоуважението ми. Място, от където мога да кажа каквото си искам.

Твърде лесно е да приемеш нещо за даденост или да обвиняваш другите за собствените си дефицити. Да си неблагодарен е състояние на духа. Това е да си утайка!

Аз не съм утайка. Mога да говоря в първо лице, единствено число, сегашно време. С много глаголи. Защото правя много неща. Интересни. Смислени. Важни.

Утайката се храни с таланта, който първо е отрекла, после смачкала и накрая забравила. Талантът, който нито разбира, нито заслужава. Утайката мрази!

Под утайката сте всички вие, на които безглаголно, безропотно, безумно не ви пука.

Да, твърде лесно, даже еснафско е да генерализирам. Но го правя без притеснение, защото не съм утайка. Защото съм от онези, които почистват нечистотията. И го правя с удоволствие всеки ден. Не ме е страх да се изцапам и не парадирам с това.

Пиша тези редове, не за да се похваля или още по-малко да моля за подкрепа. Пиша, за да знаете, че ако решите да почиствате мухлясалата среда, която обитавате няма да сте сами. Някой вече го прави.

Нали знаете с какво се хранят индивидите в дъното на социално-културната и моралната йерархия на едно общество? Хранят се с вас – времето ви, страховете ви, съмненията и колебанията ви. Това прави утайката по-мръсна, по-гадна и по-дебела.

Използвайте глаголи. Действайте. Вярвайте. Бъдете добри. Само това помага!

И не се страхувайте да се изцапате!

 

Аз съм Денислав Георгиев

Баща съм на две деца. Приятел на всеки, който е готов да гради въпреки обстоятелствата. Съвети давам само на тези, които ги поискат. Занимавал съм се с дигитален маркетинг, спортен мениджмънт, младежки политики, бранд журналистика и развиване на публични взаимоотношения и репутация. Обичам да чета. От края на 2015 г. съм изпълнителен директор на Ботев Враца.

януари 22nd, 2019 by

.